burgauberg-neudauberg community center

The existing Hasler Warehouse will be turned into a community center and the site of wedding ceremonies in the future. A second level will be added to house the official spaces needed for this. Inserting a story in the attic means raising the roof. This will be done with a surrounding timber construction and a wooden roof truss. The brick building of the hall will remain as is. A new glass volume will provide accessibility. From this entrance structure, one can reach the serving rooms, an outside restroom, the elevator, and sanitary facilities on the left; to the right a multifunctional room and the marriage or meeting hall in the rear extension. A terrace to the east precedes the large hall, a place where, for example, marriage ceremonies can be held outside. The area in front of the hall can be used as a foyer, tourist information office, exhibition space, and lounge. The upstairs is currently being planned as an open space, and will subsequently be fitted with office space as needed. Aeration spaces are being added to the side flanks of the meeting room below, emphasizing the representative character of the building. The layout of the square unrolls from the new Community Center across the street towards the existing ensemble. Traffic in the area between the new Community and School Center will be calmed. The material of the outside surfaces progresses from hard to soft, moving over stone to asphalt to either a sports flooring or a waterbound surface, and finally to grass.

 

Site Plan

Floor Plan Ground Floor

Section

Elevation

Location: Burgauberg-Neudauberg  Burgenland
Year: 2017
Client: Gemeinde Burgauberg-Neudauberg
Use Area: 1200 m²
Team: Lukas Göbl, Miyako Nairz, Manfred Gräber, Oliver Ulrich, Andrés España